Milli Eğitim Bakanlığı ve bugünne kadar süregelen farklı hükümetler, sözleşmeli öğretmen uygulamasından bir türlü vazgeçmiyor. Yine öğretmen ataması yapılacak, atama tarihi henüz belli değil ama, bari bu defa artık kadrolu atama yapılmalı. Atama tarihi henüz tam belli değil, aama galiba yine sözleşmeli öğretmen ataması uygulamasına devam edilecek gibi geliyor bana.
Üzerinden onca yıllar, onca seçimler, onca vaatler geçiyor, ama ne yazık, sözleşmeli öğretmlenlik de, ücretli öğretmenlik de aynen devam ediyor. Bu durumun değişeceği de yok maalesef. Üstelik de artık çeşitli fakültelerden mezun olup, daha sonra öğretmen olabilme sertifikası alanlar da sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kervanına katılıyor.
Sözleşmeli öğretmenlik de ücretli öğretmenlik de eğitim hayatımızda uygulanmaya devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik neredeyse 30 yıla yakındır, ücretli öğretmenlik de en az 15 yıldır devam ediyor. Hükümetler, sözleşmeliyi de , ücretliyi de kaldıracaklarını vaad ediyorlar ama, bu vaad hiçbir zaman yerine getirilmiyor.
tbekir@gmail.com
