Doğuştan engelli ama, azmi ve cesaretiyle ‘engel’ tanımıyor. İzmir’de görev yapan 29 yaşındaki Rehber Öğretmen Melek Alkış, engelinin sebep olduğu güçlüklere rağmen çalışkanlığıyla takdir topluyor. Doğuştan sol kolunun dirsekten aşağısı olmayan ve sol bacağında diz üstü protezi bulunan Melek öğretmen, yaşadığı tüm zorluklara rağmen öğrencilerine olan sevgisiyle çok sevdiği mesleğini sürdürüyor.
İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü bitiren Alkış, İzmir’de ilk görevine başladı. Psikolojik danışmanlık görevine başlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü’nü de bitiren Alkış, yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ediyor.
“ZAMAN ZAMAN ZORLUK YAŞADIM”
Engeli sebebiyle zaman zaman zorluk yaşasa da bu durumun kendisi için bir olumsuz durum oluşturmadığını belirten Melek Alkış, “Doğuştan engelli bireyim. İlkokul ve ortaokul dönemim güzel geçti. Arkadaşlarımın ve öğretmenlerimin yaklaşımları her zaman çok iyiydi. Başta ailem olmak üzere bu konuda çok destek aldığımı düşünüyorum” dedi.
“İLERDE TERAPİ YAPABİLECEĞİM BİR ORTAM”
Alkış, lise eğitimi sırasında kendini tanımak ve anlamak istediği bir döneme girdiğini, bu sebeple psikolojiye biraz daha ilgi duyduğunu belirtti. Alkış, şöyle devam etti: “Psikolojik danışmanlık okumak istedim. Aynı zamanda resme de yeteneğim vardı. Yıllardır resim yapmayı da sürdürdüm. Psikolojik danışmanlığım bittikten sonra resim öğretmenliği bölümünü okudum. O da yetmedi bu alan üzerine yüksek lisansa başladım ve şu an eğitimimi sürdürüyorum. İki alanın da bana çok katkı sunduğunu düşünüyorum. Bu iki alanı sanatla terapi ile birlikte birleştirmek istiyorum.”
“ÖĞRENCİLERİMLE ÇOK MUTLUYUM”
Lisede görev yapmaktan son derece keyif aldığını ifade eden Melek öğretmen, “Öğrencilerimle çok mutluyum. Öğrencilerle aramdaki diyalog güzel. Cıvıl cıvıl enerjileri var. Zaman zaman herkes sorun yaşıyor. Bazen zorluklarla karşılaşıyorum ama üstesinden gelinmeyecek zorluklar değil. Bence önemli olan da bu. Mesleğimi seviyorum ve severek yapmaya da devam edeceğim. Öğrenciler beni yüzlerinde gülümsemeyle karşılıyor. Belki de farklı olduğum içindir. Bunun üzerine bir farkındalık oluşturduğumu düşünüyorum. Beni de kendileri gibi görüyorlar. Dışarıdan biri gibi görmüyorlar” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERLE RESİMLERİ YORUMLUYORUZ”
Yaptığı resimlere öğrencilerin güzel dönüşler verdiğinin altını çizen Alkış, “Öğrenciler yaptığım resimleri bazen çok ilginç buluyorlar ve şaşırıyorlar. Bazen de resimleri yorumluyoruz. Bunu genellikle grup terapilerinde yapıyorum. Bir çizim ortaya koyuyoruz ve yorumluyoruz. Aslında herkes kendi içinde gördüğünü yansıtıyor. Bu durum da terapide çok kıymetli bir durum” açıklamalarına yer verdi.
I wwas curious if youu ever consudered changing the page layout of your site?
Itts very well written; I love what yojve ggot tto say.
But maybe youu could a little more iin tthe way oof contrnt so
people could connect wih itt better. Youve got ann awaful llot of tezt for only having
1 oor 2 images. Maybe you culd space iit out better?
Maay I simplly saay what a comfort tto find a peeson that actually understands what they’re discussing over
the internet. Yoou certfainly know hoow too bring a probglem to light
and make it important. A lot more people really nneed to check this outt annd understand thius siide of thee story.
I can’t believe yyou aare noot more poppular becuse you definitely poossess tthe gift.
… [Trackback]…
[...] Find More here to that Topic: egitimhaber.com/2024/12/engelli-ogretmenin-hicbir-engeli-tanimayan-azmi/ [...]…
… [Trackback]…
[...] Here you can find 219 additional Info to that Topic: egitimhaber.com/2024/12/engelli-ogretmenin-hicbir-engeli-tanimayan-azmi/ [...]…
Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?
Watch Marco full movie…
…